Nr konta bankowego: 91 1750 0012 0000 0000 4090 2589 biuro@ozdrowiedbaj.pl

Idealna propozycja na lato – smaczna, zdrowa i wspaniale orzeźwiająca. A do tego tak prosta w przygotowaniu!

 

Składniki:

  • 2 szklanki czarnych porzeczek
  • 1 szklanka malin
  • kilka listków świeżej bazylii
  • 1 łyżka obranego i świeżo startego imbiru
  • sok z 1 cytryny
  • 1-2 łyżki syropu z agawy
  • kilka łyżek mleka kokosowego

Do dekoracji:

  • czarne porzeczki
  • maliny
  • bazylia

 

Przygotowanie:

  1. Porzeczki i maliny oczyścić, a następnie schłodzić w lodówce.
  2. Owoce wsypać do kielicha blendera. Dodać bazylię, imbir, sok z cytryny i syrop z agawy. Zmiksować.
  3. Dodać kilka łyżek mleka kokosowego – tyle, by uzyskać ładny kolor i delikatną kremową konsystencję.
  4. Chłodnik oziębić. Przed podaniem udekorować świeżymi owocami i bazylią.

 

Smacznego!

 

Źródło: https://magazyn-kuchnia.pl/magazyn-kuchnia/56,137782,18406929,czarna-porzeczka-weganskie-przepisy.html?disableRedirects=true