Idealna propozycja na lato – smaczna, zdrowa i wspaniale orzeźwiająca. A do tego tak prosta w przygotowaniu!
Składniki:
- 2 szklanki czarnych porzeczek
- 1 szklanka malin
- kilka listków świeżej bazylii
- 1 łyżka obranego i świeżo startego imbiru
- sok z 1 cytryny
- 1-2 łyżki syropu z agawy
- kilka łyżek mleka kokosowego
Do dekoracji:
- czarne porzeczki
- maliny
- bazylia
Przygotowanie:
- Porzeczki i maliny oczyścić, a następnie schłodzić w lodówce.
- Owoce wsypać do kielicha blendera. Dodać bazylię, imbir, sok z cytryny i syrop z agawy. Zmiksować.
- Dodać kilka łyżek mleka kokosowego – tyle, by uzyskać ładny kolor i delikatną kremową konsystencję.
- Chłodnik oziębić. Przed podaniem udekorować świeżymi owocami i bazylią.
Smacznego!